DEFINITION

Τι είναι CMS

Το CMS (Content Management System - Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) είναι διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στο διαχειριστή της εφαρμογής να τροποποιεί online το διαδικτυακό τόπο του (website) και πιο συγκεκριμένα το περιεχόμενο, τα κείμενα, τα videos, τις εικόνες κτλ. Η διαχείριση και οι αλλαγές γίνονται εύκολα και άμεσα (εμφανίζονται αμέσως) ώστε να τις βλέπει ο διαχειριστής αλλά και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας.


Οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου, μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο internet, χωρίς να χρειάζεται να έχει εγκαταστημένα ειδικά προγράμματα και χωρίς ο διαχειριστής να έχει ειδικές γνώσεις.

Το WEFIA διαθέτει από την βάση του ενσωματωμένο δυνατό Content Mangement System με όλα τα σύγχρονα εργαλεία που κάνουν εύκολη την διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας ή της Web εφαρμογής που αναπτύσσεται με αυτό.

Ανάπτυξη απεριόριστου αριθμού άρθρων - σελίδων.

Αναπτύξτε όσα άρθρα - σελίδες θέλετε και για όσες γλώσσες θέλετε χωρίς περιορισμό. Τα άρθρα μπορούν να ακολουθούν ιεραρχική δομή (πατέρα - παιδιών) και η εφαρμογή αναλαμβάνει μόνη της να τα προβάλει βάση της ιεραρχίας που θα ορίσετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

Απεριόριστο αριθμό γλωσσών

Το WEFIA παρέχει τη δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό γλωσσών οι οποίες μπορούν να αλλάξουν θέση ως προς το ποια είναι η κύρια ανά πάσα στιγμή. Με την χρήση των καινοτόμων πολυγλωσσικών πεδίων που διαθέτει η εφαρμογή, η ενημέρωση της σελίδας στις υποστηριζόμενες γλώσσες γίνεται πολύ εύκολα αφού όλα τα αντικείμενα (όπως η σελίδες ή τα προϊόντα) του site παραμένουν δομικά τα ίδια σε κάθε γλώσσα που διατίθεται, διατηρώντας τα βασικά τους χαρακτηριστικά αναλλοίωτα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί και μια από τις καινοτομίες της εφαρμογής αφού σε αντίθεση με το WEFIA, οι περισσότερες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα που κυκλοφορούν στην αγορά εξαναγκάζουν το διαχειριστή να ξανά στήσει τη δομή του site σε κάθε γλώσσα με το κάθε αντικείμενο ουσιαστικά να υπάρχει πολλαπλές φορές, τόσες όσες και οι γλώσσες του site. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται μεγαλύτερη σε όγκο βάση δεδομένων, δύσχρηστη διαχείριση του site και πολύ περισσότερη δουλειά για το διαχειριστή, αφού και η παραμικρή αλλαγή σε κάποια σελίδα - αντικείμενο, πρέπει να γίνει για όλες τις διαθέσιμες γλώσσες.

Εσωτερική μηχανή αναζήτησης

Στην διαχείριση της εφαρμογής διατίθεται τόσο γενική, όσο και ειδική αναζήτηση με φίλτρα για κάθε τύπο κυκλώματος που διαθέτει το WEFIA. Κάθε αντικείμενο της εφαρμογής μπορεί να αναζητηθεί μέσα από λίστα αντικειμένων ίδιου τύπου με προκαθορισμένα από το χρήστη φίλτρα εφαρμόζοντας τεχνικές server side processing και σελιδοποίηση των αποτελεσμάτων ώστε να μην επιβαρύνεται η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Ενσωματωμένος Content Builder και WYSIWYG Editor

To WEFIA ενσωματώνει ότι πιο σύγχρονο εργαλείο υπάρχει για την διαχείριση του περιεχομένου στις σελίδες και τα άρθρα. Διαθέτει επιλογή ανά άρθρο, σελίδα ή προϊόν ανάμεσα σε WYSIWYG Editor (Tiny MCE) και Visual Content Builder ο οποίος σας επιτρέπει με drag and drop να σύρετε στην οθόνη έτοιμα αποσπάσματα κειμένου και εικόνων μετατρέποντας την ενημέρωση και το στήσιμο της σελίδας σε ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Δυναμικές φόρμες

Δημιουργήστε απλές ή πολύπλοκες φόρμες επικοινωνίας για οποιαδήποτε χρήση (πχ. Σύνθετα ερωτηματολόγια, online διαγωνισμούς, έρευνες αγοράς κ.α.). Ο διαχειριστής μπορεί να καθορίσει τα πεδία και την εμφάνισή της κάθε φόρμας, τους παραλήπτες και τις μεθόδους αποστολής.

Σύγχρονος file manager

Για την διαχείριση των αρχείων, των εικόνων και οποιουδήποτε άλλου τύπου αρχείου (όπως αρχεία κειμένου και pdf), η εφαρμογή ενσωματώνει file manager με δυνατότητα εισαγωγής meta δεδομένων για κάθε αρχείο μεμονωμένα και δυνατότητα λήψης αυτών από τους επισκέπτες (όλους ή κάποιους συγκεκριμένους) του διαδικτυακού τόπου (και πάλι με χρήση δικαιωμάτων). O file manager παρέχει τη δυνατότητα μαζικού ανεβάσματος αρχείων με progress bar για προβολή της κατάστασης upload, δυνατότητα κατηγοριοποίησης των αρχείων σε απεριόριστα επίπεδα φακέλων και σύνθετη αναζήτηση βάσει λέξεων κλειδιά ή με φιλτράρισμα ανά τύπο αρχείου.

Απεριόριστοι χρήστες και επίπεδα πρόσβασης

Με την χρήση ρόλων που ανατίθενται στους χρήστες της εφαρμογής, καθορίστε εσείς σε ποια επίπεδα της σελίδας θα έχουν πρόσβαση οι εγγεγραμμένοι χρήστες. Αποκρύψτε άρθρα από τους απλούς visitors ή δώστε πρόσβαση στο περιεχόμενο σε συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες χρηστών. Παρόμοια, δώστε τη δυνατότητα επεξεργασίας στο σύστημα σε μεμονωμένους χρήστες οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση μόνο στα κυκλώματα και τις εγγραφές που εσείς θα τους επιτρέψετε..

Ενσωματωμένη μηχανή SEO

Για κάθε σελίδα ή αντικείμενο που τίθεται σε προβολή από τις μηχανές αναζήτησης (άρθρα, προϊόντα, κατηγορίες κλπ) το WEFIA παρέχει πεδία για να οριστούν σε κάθε διαθέσιμη γλώσσα Meta δεδομένα όπως Title, Meta Description, Keywords, Friendly Url για μετασχηματισμό του URL και Structured Data, ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης διαθέτει αυτόματη παραγωγή google sitemap με δυνατότητα επιλογής των αντικειμένων που θα εμπεριέχονται σε αυτό και ορισμού του βαθμού σπουδαιότητας και του ρυθμού επανάληψης για κάθε αντικείμενο στο αρχείο καταλόγου.

Ενσωματωμένα στατιστικά αναζήτησης

Δείτε ανά πάσα στιγμή τι ψάχνουν οι πελάτες στην εσωτερική μηχανή αναζήτησης του site σας. Συλλέξτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα για το κοινό σας και βελτιώστε τo περιεχόμενο σας για καλύτερα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Editor templates

Με την χρήση των editor templates δημιουργήστε έτοιμα πρότυπα κειμένου τα οποία μπορείτε να καλείτε και να ενσωματώνετε όπου κάνετε χρήση WYSIWYG Editor ή Content Builder στην εφαρμογή, γλυτώνοντας έτσι περιττά λάθη και φυσικά πολύτιμο χρόνο. Επίσης τα editor templates μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα μηνύματα τα οποία μπορείτε να επιλέγετε στις διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας όπως η αποστολή μηνυμάτων σε χρήστες ή βοηθητικά μηνύματα προς τους χρήστες.

Δυνατότητα Cut - Paste

Σε όλα τα κυκλώματα της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα κλωνοποίησης (copy) ή μεταφοράς (cut) όπου ακολουθείται ιεραρχική δομή πατέρα - παιδιών (όπως συμβαίνει με τα άρθρα).

Mailing lists

Χρησιμοποιήστε τις mailing lists για την συλλογή λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τους πελάτες σας με σκοπό την αποστολή newsletter. Η εφαρμογή αποστέλλει πάντα email σε όσους εγγράφονται για να εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάβαση τους, όπως ο νόμος ορίζει. Τα επιβεβαιωμένα email μπορείτε να τα εξάγετε οποιαδήποτε στιγμή σε Excel. Επίσης παρέχεται δυνατότητα διασύνδεσης με εξωτερικές εφαρμογές αποστολής Newsletter όπως το Mailchimp, Sender.Net, GetResponse και MooSend.

Popup μηνύματα

Χρησιμοποιήστε τα αναδυόμενα μηνύματα για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς σε όποιο σημείο της σελίδας σας θέλετε. Επιλέξτε τον τρόπο και τον χρόνο εμφάνισης ρυθμίζοντας το πόσο συχνά θα δει ο επισκέπτης το μήνυμα, την διάρκεια του μηνύματος και τα εφέ εμφάνισης και απόκρυψης.

GDPR Ready

To WEFIA στο σύνολο του είναι πλήρως συμβατό με τον κανονισμό GDPR (Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων) ο οποίος περιγράφει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτάτε, να αποθηκεύετε και να επεξεργάζεστε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των επισκεπτών του ηλεκτρονικού σας καταστήματος ή του website σας. Το σύστημα θωρακίζει την ιστοσελίδα σας με μηχανισμούς οι οποίοι είναι σύμφωνοι με το νέο κανονισμό και οι οποίοι θα προστατέψουν εσάς και την εταιρία σας, αλλά κυρίως τους πελάτες σας και τα δεδομένα τους που σας εμπιστεύονται καθημερινά μέσα από τη σελίδα σας.